woensdag 14 januari 2015

Pastaschotel met mozzarella in de oven


Heb je een beetje genoeg van de gewone spaghetti bolognaise? Wil je op een snelle manier dit recept een extra toets geven? Dit is zelfs mogelijk op een FODMAP vriendelijk manier! 


Aangezien ik nog wat restjes over had van de pijpajuin die ik gebruikt heb in de rijstschotel, kwam deze mooi van pas in het gerecht. Ook lekker als je de pijpajuin vervangt door basilicum!


Als je niet zo'n fan bent van mozzarella, kan je ook altijd gebruik maken van een lactosevrije gratin kaas! Ook kunnen grote tomaten gebruikt worden in plaats van trostomaatjes. Sommige personen tolereren deze namelijk beter.


Je kan gemakkelijk werken in laagjes, maar het is natuurlijk ook mogelijk om om eerst alles te mengen en dan in de oven te zetten!




Smakelijk!

---------------------------------------------------------------------------------------

Got a bit tired of the usual spaghetti bolognaise? Want a quick way to add an extra touch to this recipe? This is even possible in a FODMAP friendly way!

Since I had some leftovers from the green onions that I used in the rice dish, it could use it in this dish. It's also delicious if you use basil instead of lentils!

If you're not a fan of mozzarella, you can always use a lactose-free cheese gratin! Also large tomatoes can be used in place of cherry tomatoes. Some people tolerate this better.

You can easily work in layers, but it is also possible to first mix everything and then put in the oven!